ما را در فضای مجازی دنبال کنید.

مخزن SMC | مخزن GRP | مخزن FRP

مخزن GRP | SMC

مخزن SMC | مخزن GRP | مخزن FRP

در صنعت ذخیره ‌سازی سیالات، به دلیل وجود گستردگی محیط ‌های مختلف و نیاز به حفظ امنیت سیالات، استفاده از مخازن با ویژگی خاص که توانایی مقاومت در برابر شرایط سخت آن محیط را دارا هستند، الزامی است. مخزن اس ام سی SMC، مخزن اف آر پی FRP و مخزن جی آر پی GRP نمونه هایی هستند که در بسیاری از صنایع استفاده می‌ شوند. اما این سوال پیش می آید که کدام یکی از این مخازن برای کاربر مناسب تر است. استفاده از مخزن SMC، مخزن FRP و مخزن GRP به دلیل ویژگی های منحصر به فرد هرکدام از این محصولات در بسیاری از صنایع و محیط‌های مختلف، راهکار مناسبی برای ذخیره سازی آب آشامیدنی، آب کشوارزی و دیگر سیالات است. اما برای انتخاب از تنوع این مخازن باید به نیاز و ویژگی هایی که برای پروژه حائز اهمیت هستند، توجه داشت زیرا مخازن صنعتی یکی از مهمترین قطعات در اکثر صنایع و موسسات صنعتی می باشند. این مخازن برای ذخیره سازی انواع ماده مورد استفاده، از جمله آب و مواد شیمیایی مناسب هستند، مخازن ذخیره‌سازی، اجزای حیاتی در سیستم‌های تولید، پالایش، تصفیه و توزیع آب و سایر سیالات، هستند.

انتخاب نوع مخزن

برای انتخاب مناسب ترین نوع مخزن با توجه به نیاز خود، لازم است با ویژگی‌ها و کاربردهای مخازن SMC، FRP و   GRP آشنا شوید. گروه صنعتی دپوت تانک با تولید مخزن اس ام سی SMC، مخزن اف آر پی FRP و مخزن جی آر پی GRP سالیانی متوالی در عرصه ارائه محصولات با کیفت در صنعت ذخیره سیالات قدم برداشته است، در ادامه سه نوع مخزن تولید شده در گروه صنعتی دپوت تانک را معرفی کرده و اطلاعات دقیق و کاربردی در این زمینه ارائه خواهیم داد.

GRP-TANK

مخزن SMC ماژولار

مخزن SMC یک نوع مخزن کامپوزیتی است که از پانل های SMC با کیفیت بالا ساخته می شود. SMC در کلام به معنای Sheet Molding Compound است که یک نوع پلاستیک تقویت شده با فایبرگلاس است. این مخازن از ترکیبی از رزین پلی استر اشباع نشده، مواد تقویت کننده آغشته (مانند الیاف شیشه)، مواد پرکننده و فیبر شیشه تشکیل شده اند.

مخازن SMC ماژولار از پنل های پیش ساخته با ابعادی در ظریب دو، یک و نیم متری تشکیل می شود. این مخازن برای ذخیره سازی انواع سیالات، از جمله آب و مواد شیمیایی کم خطر مناسب هستند. دلیل استفاده از مخزن  SMC ماژولار ، بالا بودن مقاومت آنها در برابر ضربه، اشتعال و تاثیرات محیطی است. یکی از ویژگی های برجسته این مخازن، استفاده از فرآیند تولید سریع است. بنابراین با استفاده از مخزن SMC ماژولار، فعالیت های پروژه سریع تر پیش می رود و بهره وری بیشتری از زمان خواهید برد.

مزایای استفاده از مخزن SMC ماژولار

مخزن SMC در صنعت آب و فاضلاب، صنایع پالایشگاهی و صنایع نفت و گاز بیشترین موارد استفاده را دارند. مخزن SMC از ترکیب الیاف قیبر شیشه با رزین پلی استر تشکیل شده است و معمولاً برای تولید این مخازن، بیش ترین حجم مخزن در کارخانه ساخته می شود و در قالب قطعات مختلف (ماژول) در ساخته شده و به صورت اجزای جزئی تر برای حمل و نقل ساخته می شود.

از مزایای مخزن smc می توان به موارد زیر اشاره کرد

1-وزن سبک: وزن کم مخزن SMC این امکان را فراهم می کند تا این نوع مخازن به راحتی حمل و نقل شوند و برای نصب در مکان های محدود مناسب باشند.

2-مقاومت بالا در برابر خوردگی: بسیاری از نوع آب ها و غیره بر روی فولاد تاثیر خوردگی دارند، اما مخزن SMC با رزین پلی استر ساخته شده، مقاومت بالایی در برابر خوردگی دارد.

3-دوام بیشتر: مخزن SMC با توجه به مواد اولیه ساختار آنها، بسیار مقاوم در برابر شرایط مختلف است و این ماندگاری بالا در برابر هوا و شرایط آب و هوایی، باعث می شود که مخزن SMC بتوانند برای مدت زمان طولانی بدون مشکل استفاده شوند.

4-نصب سریع و آسان: مخزن SMC به صورت قطعات در سایت ساخته می شوند و نصب آنها نیز به راحتی و با دقت بالا و توسط تیم های متخصص و فنی بر اساس نیاز انجام می شود.

اتصالات-مخزن-smc

مخزن GRP

مخزن GRP یا مخزن پلیمری تقویت شده با الیاف شیشه، یکی از سازه های صنعتی پرکاربرد در صنایع نفت و گاز، پتروشیمی، آب و فاضلاب و صنایع مشابه است. مخزن های GRP به دلیل ویژگی های خاصی که دارند، به گزینه‌ مناسبی برای ذخیره سازی مواد مختلف، از جمله مایعات شیمیایی و پتروشیمیایی، آب و فاضلاب، غذا و دارو و غیره تبدیل شده‌اند.

مخزن GRP اغلب برای ذخیره سازی آب و سیالات کم خطر مورد استفاده قرار می گیرد.GRP به معنی Glass Reinforced Plastic پلیمر تقویت ‌شده با الیاف شیشه) می باشد و مانند مخزن FRP از جنس رزین به همراه الیاف شیشه ساخته شده‌ است اما با این تفاوت که در آن شیشه به عنوان اصلی ترین عنصر در ساخت مخزن جایگزین پلاستیک و فلز شده است. مخزن GRP بیشتر برای ذخیره‌ آب و سایر سیالات کم خطر استفاده می شود.

با توجه به مقاومت آنها در برابر حرارت، فشار و خوردگی، این مخازن به راحتی در انواع محیط‌ ها و در شرایط سخت استفاده می شوند. یکی از مزایای مخزن GRP عدم نیاز به گود برداری در زمین برای نصب مخزن و همچنین نصب آسان آن در محل و انتقال آسان آنها از محلی به محلی دیگر می باشد. نگهداری کم هزینه و سرویس سریع مخزن GRP نسبت به مخازن دیگر است که سبب محبوبیت آنها در بسیاری از صنایع شده است.

مزایای استفاده از مخزن GRP

مخزن GRP به دلیل مزایای زیاد، در صنایع متنوعی مانند صناعی نفت و گاز ، آب و فاضلاب و صنایع شیمیایی به کار می‌روند. مخزن GRP از شیشه و رزین های خاص ساخته شده‌اند که قابلیت های ویژه ای را به این مخازن میدهد. در ادامه به برسی مزایای مخزن GRP می پردازیم

– وزن سبک: مخزن GRP از وزن سبکی برخوردار است که باعث انطباق آسان آن با محیط ‌های مختلف می شود و قابلیت نصب آسان و سریع آن‌ها را بالا می برد.

– مقاومت بالا در برابر خوردگی: مخزن GRP دارای مقاومت بالایی در برابر خوردگی می باشند و بدون نیاز به تعمیرات مکرر، دارای دوام طولانی می باشد.

– قابلیت شکل دهی: مخزن GRP به راحتی قابلیت شکل دهی دارند و می توانند بر اساس نیاز مشتریان، در ابعاد و شکل های مختلف تولید شود.

پنل-مخزن-کامپوزیت

مخزن FRP

مخازن رزینی با فایبر گلاس شناخته شده به عنوان مخازن کامپوزیتی یا مخزن FRP در بسیاری از صنایع، از جمله صنایع نفت، گاز، پتروشیمی، ذخیره سازی آب و فاضلاب و مواد شیمیایی محبوب است.FRP به در کلمه به معنی Fiberglass Reinforced Plastic (ماده مرکب ساخته شده از یک ماتریس پلیمری تقویت شده با الیاف ) می باشد. این نوع مخازن به دلیل ساخته شدن با استفاده از رزین های خاص، مقاومت شیمیایی بسیار بالایی را دارا می باشد، این رزین ها باعث می شود که مخزن FRP قابلیت تحمل نیروهای خارجی شامل فشار، حرارت و سایر عوامل شیمیایی را داشته باشد و با توجه به ویژگی های منحصر به فرد مخزن FRP، آنها بسیار مورد توجه در صنایع مربوط به تولید مواد شیمیایی، فلزات و سیالات خورنده می باشند و برای ذخیره انواع سیالات خورنده شیمیایی مانند اسیدها و بازها مناسب است و عمدتا برای ذخیره سازی سیالات خورنده شیمیایی در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین، با توجه به ویژگی مقاومت در برابر فشار، استفاده از مخزن FRP سبب ایجاد خطر انفجار نمی شود. مزیت دیگر مخزن FRP ، ساختار سبک وزن آنها است که سبب یکپارچه سازی و آسانی در حمل و نصب آنها در هر محیطی می شود.

مزایای استفاده از مخزن کامپوزیتی FRP

مخزن FRP برای ذخیره کردن سیالات خورنده شیمیایی مورد استفاده قرار می گیرند. این مخازن از شیشه‌ای فیبر و رزین های خاص ساخته شده‌اند که قابلیت مقاومت بالا در برابر خوردگی و تاثیرات شیمیایی را دارند. در ادامه به برسی مزایای مخزن FRP می پردازیم

– مقاومت شیمیایی: مخزن FRP دارای مقاومت شیمیایی بسیار بالا می باشند که قابلیت ایجاد یک زمینه مناسب برای ذخیره کردن سیالات خورنده شیمیایی را فراهم می کند.

– انعطاف پذیری در طراحی: در طراحی و ساخت مخزن FRP بسیاری از انتخابات طراحی، از جمله رنگ، شکل، اندازه و اندازه شلنگ به سفارش قابل تغییر هستند.

– مقاومت بالا در برابر ضربه: مخازن FRP باعث کاهش خطر خرابی در محیط هایی با شرایط سخت می شوند؛ به دلیل نگرانی بسیاری از صنایع پالایشی و شیمیایی در مورد شرایط محیطی سخت و تحت فشار، مخازن با مقاومت بالایی که به راحتی دچار آسیب نمی شود، بیشتر استفاده قرار می گیرند.

– نگهداری بسیار کم و ساده: مخازن FRP، اغلب برای نگهداری و مراقبت از آن‌ها به پیچیدگی بسیار کمی نیاز دارند. این مخازن دارای عمر طولانی هستند و احتیاج به نگهداری کمی دارند، بدون اینکه به اندازه مخازن فلزی نیاز به رنگ آمیزی، تعمیر یا تعویض داشته باشند.

مخزم-GRP-پنلی

معایب استفاده از مخزن کامپوزیتی FRP​

1- قیمت: در مقایسه با مخازن فلزی، مخزن کامپوزیتی FRP گزینه گران تری است و ممکن است هزینه خرید آن قابل توجه باشد.

2- حساسیت به حرارت: مخزن FRP حساسیت بالایی به حرارت دارد و در دماهای بالا ممکن است تغیر شکل ظاهری داشته باشد و یا با توجه به سیال درون آن نیز ممکن است شکسته شود.

3- حساسیت به UV : مخزن FRP حساسیت بالایی به اشعه UV دارند و در صورت قرار گرفتن در معرض نور UV، ممکن است تغییر رنگ و تغییر شکل در آنها رخ دهد. ( البته این مشکل با استفاده از رنگ اپوکسی تا حدود زیادی رفع می شود)

4- نیاز به نصب صحیح: مخازن FRP نیاز به نصب صحیح دارند و در صورت نصب نادرست، ممکن است خطراتی برای محیط زیست و افراد ایجاد شود.

کاربرد مخزن FRP

مخزن FRP برای ذخیره موادی که حساسیت بالایی به خوردگی دارند، مناسب هستند. برخی از موادی که می توان در مخزن FRP ذخیره کرد در زیر شرح داده شده است.

– آب: مخزن FRP برای ذخیره آب، به دلیل وزن سبک و حفظ کیفیت آب، مناسب هستند.

– مواد شیمیایی: مخزن FRP به دلیل مقاومت بالایی در برابر خوردگی مواد شیمیایی دارند برای ذخیره مواد شیمیایی، گزینه مناسبی می باشد.

– نفت و گاز: مخزن FRP علاوه بر مقاومت بالایی که در برابر خوردگی و وزن سبک، که قبل تر اشاره شد، این مخزن قابلیت مقاومت در برابر فشار را دارد و با این وجود برای ذخیره نفت و گاز مناسب می باشد

– غذا و نوشیدنی: مخازن FRP به دلیل عدم واکنش مواد غذایی با دیواره مخزن FRP، بر روی طعم و بوی مواد غذایی ذخیره شده، تاثیر نمی گذارند و همچنین، این مخازن قابلیت شستشو و ضد باکتری بودن را دارند.

– پسماند: مخازن FRP به دلیل مقاومت بالایی در برابر خوردگی های شیمیایی دارند برای نگهداری پسماند های غذایی و بیمارستانی مناسب هستند.

– آب شیرین کن: مخزن FRP برای استفاده در آب شیرین کن، به دلیل مقاومت بالایی در برابر خوردگی و وزن سبک دارند، مناسب هستند. همچنین، ساختار بدنه این مخازن به گونه ای است که املاح و رسوبات آب به دیواره مخزن کامپوزیتی FRP نمی چسبد.

مخزن-کامپوزیت-FRP
امتیاز شما به این مطلب :
امتیاز شما
ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

محصولات مرتبط
تماس با ما