Depot_tank
دپوت تانک
02144374305
تلفن ثابت
09127051674
تلفن همراه
02144374305
فکس
آشنایی با مخزن اسید و معرفی انواع مخزن اسید مخزن اسید منبعی است که، به منظور نگهداری و جابجایی مواد اسیدی به صورت استاندارد و ایمن مورد استفاده قرار می گیرد، اسید ها انواع مختلفی دارند و در صنعت برای کاربرد های متنوع مورد استفاده قرار میگیرد، با توجه به نوع اسید و خورندگی آن مخزن اسید مناسب برای ذخیره اسید باید در نظر گرفته بشود. اسید یک گونه شیمیایی است که پروتون یا یون هیدروژن اهدا می کند و یا الکترون را جذب می کند. اکثر اسیدها حاوی یک اتم هیدروژن هستند که می توانند آزاد شوند (تفکیک شوند) و یک کاتیون و یک آنیون در آب تولید کنند. هر چه غلظت یون هیدروژن تولید شده توسط اسید بیشتر باشد، اسیدیته آن بیشتر و pH محلول کمتر می شود، در ادامه هرچه PH کمتر بشود میزان خورندگی محلول یا اسید بیشتر می شود.
اسید هیدروکلریک خاصیت خورندگی بسیار بالایی دارد و باید در مخازنی نگهداری شود که استاندارد های لازم برای ایمنی نگهداری اسید را داشته باشند. هیدروکلریک اسید با توجه به ویژگی های منحصر به فرد خود و واکنش های خطرناک در ترکیب با مواد آلی، مواد قلیایی و مواد اکسید و حتی آب باید کاملا به صورت جداگانه نگهداری شود. همچنین محل نگهداری و انبار این ماده باید به طور خنک، خشک و همراه با تهویه مناسب موجود باشد، این موضوع باعث می شود که برای نگهداری از این اسید در مواقع گرم سال و یا در مناطق گرمسیر از سیستم تهویه مناسب و خنک کننده مناسب استفاده شود. با توجه به این شرایط، این ماده را می توان در دمای ۲ تا ۸ درجه سانتی گراد نگهداری نمود. شایان ذکر است که این ماده با ویژگی های فوق در درسته مواد آتشگیر قرار نمی گیرد. این در حالی است که ایمنی استفاده از این ماده باید رعایت شود. در حمل و نقل این ماده باید از پوشش کامل و لباس محافظ بخار استفاده شود که از نشت گاز اسید هیدروکلریدیک و تماس آن با بدن جلوگیری کند. استاندارد ایمنی نگهداری، از دیگر مواردی که می توان برای حمل و استفاده از این اسید به آن اشاره نمود این است که در هنگام کار با مواد حتما باید به هر طریقی مانع از تماس آن با پوست و بدن جلوگیری نمود .
اسید سولفوریک خاصیت خورندگی بالایی دارد. ضمن اینکه در غلظت های بالا میتواند به سرعت دیواره مخزن پلی اتیلن را خشک نمایند. چگالی اسید سولفوریک برابر باg/cm3 1.84 است که تقریبا 2 برابر آب است، با در نظر گرفتن این نکته، در زمان طراحی مخزن اسید سولفوریک باید میزان نیروی وارده به دیواره مخزن را مهار نمود. این نکته را نیز باید به خاطر داشته باشید که برای کاهش غلظت اسید سولفوریک و یا ترکیب این ماده با دیگر مواد واکنش این اسید دما و ایجاد حرارت بالا می باشد را در نظر بگیریم، به طور مثال برای کاهش غلظت اسید اگر آن را با آب ترکیب می نماییم قطعا مهمترین واکنش آن افزایش دما می باشد که باید برای مخزن ذخیره آن در نظر گرفت.
اسید نیتریک یکی از پر کاربرد ترین و در عین حال به دلیل خواصیت انفجاری پر خطر ترین انواع اسید می باشد که در صنایع گوناگون مورد استفاده قرار میگیرد ، اسید نیتریک، یک اسید معدنی است و در کارگاه های صنعتی گوناگون به اسم های تیزاب، جوهر شوره و…… نیز شناخته می شود و این اسید یک اسید تک ظرفیتی است و از نظر ظاهری هیچ رنگی ندارد اما در شمار اسیدهای خورنده قرار داده می شود، کاربرد این اسید در تولید مواد منفجره، کود های شیمیایی و ……. می باشد. اسید نیتریک خاصیت خورندگی دارد. اما خورندگی این ماده به نسبت به دیگر اسید ها مانند اسید هیدروکلریدریک کمتر می باشد، ولی با این وجود باید در ظروفی نگهداری شود که مناسب این کار باشند.
با توجه به نکات گفته شده در بخش های بالا برای نگهداری از هر نوع اسید باید به نوع اسید و به ویژه شرایط محیط نگهداری ، ترکیبات ، دما و غیره توجه شود تا یک مخزن مناسب برای ذخیره اسید انتخواب شود، از روی دیگر به دلیل خطرات کار با اسید کم اهمیت ترین نکته در انتخواب مخزن اسید قیمت مخزن اسید می باشد زیرا سهل انگاری در رعایت نکات ایمنی میتواند خطرات جبران ناپذیری را برجای بگذارد .
قیمت مخزن اسید با توجه به تنوع انواع مخازن و سایز های مختلف آن متغییر می است بیشترین تاثیر در انتخواب نوع مخزن اسید راشرایط برای نگهداری اسید و نوع مخزن آن تعیین می کند.
عواملی که می تواند بر روی انتخواب نوع مخزن اسید تاثیرگذار باشد علاوه بر دانسیته اسید ، نوع اسید ، دمای اسید، ترکیب یا عدم ترکیب اسید با آب و غیره، شرایط دفنی یا غیر دفنی بودن مخزن، نوع اتصلات مخزن وجنس بدنه درون مخزن تاثیر گذار می باشد.
برسی و قیمت گذاری مخزن اسید یک امر پیچیده می باشد که با توجه به شرایط مختلف می تواند قیمت های مختلفی نیز داشته باشد برای برسی و انتخواب مخزن اسید حتما باید با کرشناسان مجرب مواد شیمیایی مشاوره و مشورت داشته باشیم
پلی پرو پیلن نوعی ماده از ترکیبات مواد پلی اتیلن است که در زمان تولید تغییراتی یافته است که در استلاح PP نام برده میشود ، مخازنی که با این مواد ساخته می شوند دارای ویژگی فشاری و مقاومت خوبی در برابر خورندگی های شیمایی هستند که ناشی از سختی و سفتی بالای آن است، از مواد اولیه پلی پرو پیلن به طور گسترده ای درساخت قطعات پلاستیکی با سفتی بالا مانند قطعات هواپیما ، کشتی ، موشکی و غیره به کار می رود که این ویژگی ناشی از قدرت جذب فشار است، پلی پروپیلن ها مقاومت بسیار خوبی در برابر انواع اسید، الکل و مواد خورنده دیگر دارد، اما در مقابل به دلیل ساختار مولکولی آنها مقاومت کمی به هیدروکربن ها از خود نشان می دهند، از معایب مخازن پلی پروپیلن می توان به اشتعال پذیری بالا، مقاومت کم در برابر ذربه و شکنندگی بالا و غیره اشاره نمود.
پلیاتیلن ها خانواده ای از گرما نرمها می باشند ، مواد اولیه این ماده از طریق پلیمریزاسیون گاز اتیلن به دست می آیند. از طریق تغییرات شیمیایی این مواد می توان چگالی، وزن مولکولی و …….. را در آن ها تغییر داد به معنی دیگر یعنی خواص مختلفی در آنها ایجاد کرد. پلیمرهایی با وزن مولکولی پایین را به عنوان روان کننده به کار می برند. برای شناخت بهتر پلیمرها بهتر است بدانیم که از پلیمر های با جرم مولکولی بالا در بطری های پلاستیکی مانند بطری آب معدنی و یا نوشیدنی ها در صنعت پلاستیک بیشترین حجم مصرف را به خود اختصاص می دهند و در رتبه دوم محصولات صنعتی بر پایه پلیمر مانند لوله ها و مخازن پلی اتیلن بیشترین مصرف دارند .
مخازن دو جداره با روش اسپیرال تولید می شود که برای برسی بهتر مخازن پلی اتیلن دو جداره ساخت گروه صنعتی دپو تانک را مطالعه فرمایید
مخازن تک جداره پلی اتیلن نیز با روش روتاری که یک روش قدیمی و تقرییبا سنتی است و به شکل گرما دهی به قالب و استفاده از نیروی گریز از مرکز ساخته می شود.
در ساخت مخزن فایبرگلاس مناسب ذخیره اسید از رزین ونیل استر با خاصیت زد خورندگی استفاده می شود ترکیب رزین ونیل استر با الیاف فایبرگلاس مناسب برای نگهداری اسید ( C-Glass) در ساخت دیواره مخازن بکار میرود. برای ساخت مخازن فایبرگلاس از رزین های متفاوتی استفاده می شود: رزین پلی استر، رزین وینیل استر، اپوکسی و غیره می باشد. پلی استرهایی که برای ساخت مخازن ذخیره آب استفاده میشود درحالت معمول در برابر خورندگی مواد اسیدی مقاومتی ندارند اما مخازنی که با رزین ونیل استر ساخته میوشد مقاومت خوبی در برابر خورندگی خواهد داشت.
کربن استیل نوعی فولاد است که مشخصا دارای مقداری کربن و دیگر عناصر لزی می باشد ، متقابلا با تغییر میزان و درصد کربن در فولاد میتوان در ساختار فلز تغییراتی ایجاد نمود، با افزایش درصد کربن، در برابر نیروهای وارده مقاوم تر و قوی تر می شود و انعطاف پذیری آن مقابلا کاهش پیدا می کند. با این حال مخازن کربن استیل مقاوت خوبی در برابر مواد اسیدی با غلظت و دمای بالا نمی باشد .
در متالوژی (علم شناخت مواد )، فولاد زنگ نزن یا فولاد ضد زنگ را استنلس استیل نیز خوانده می شود نام گزاری کرده اند ، ساختار استنلس استیل نیز مانند استیل کربن ساخته شده از آهن می باشد، اما با ترکیب عناصری مانند کروم و نیکل به حالت استیل یا استنلس استیل تغییر حالت می دهد ، تغییر مقدار این عناصر کیفیت و نوع استیل و در نتیجه خواصیت استیل به وجود آمده را تایین می نماید، مخازن استنلس استیل میتواند با توجه به شرایط مختلف از استیل 201 ، 304 ، 316 ، 320 و غیره ساخته شود که متقابلا تفاوت این نوع استیل ها در مقدار الیاژ آن می باشد که با توجه به استاندارد های لازم برای نگهداری هر اسید میتواند متغیر باشد .