ما را در فضای مجازی دنبال کنید.

لوله بتنی

لوله-بتنی-مصلح

لوله بتنی یا (Concrete Pipe ) ، یک سازه بتنی است که به صورت لوله‌  ساخته می شود و برای انتقال سیالاتی مانند آب و فاضلاب مناسب است و هچنین برای پوشش مسیر عبور تاسیات برقی و مکانیکی در زیر سطح زمین استفاده می ‌شود، لوله بتنی معمولاً از بتن ساده یا بتن تقویت شده با الیاف فلزی (میلگرد ) ساخته می‌ شوند که به نوع نیز، بتن مسلح گفته می شود و به دلیل مقاومت فیزیکی بالایی که دارند، برای استفاده در شرایط دفنی بسیار مناسب هستند. لوله بتنی از سیمان، ماسه، آب و آهن ساخته می شود و به دلیل ارزان بودن این متریال و ارزان بودن فرایند تولید قیمت بسیار پایین تری نصبت به انواع لوله های دیگر دارند.

ما اینجا در گروه صنعتی دپوت تانک با توجه به در نظر گرفتن نیاز های کشور در این صنعت با تلاش تیم فنی و مهندسی خود سعی در برآورده کردن نیاز های کشور در صنعت لوله بتنی پرداخته ایم.

لوله بتنی چیست

لوله‌ های بتنی در ساختمان ‌ها، پل‌ها، تصفیه ‌خانه ‌های آب و فاضلاب، خطوط برق و مخابرات و غیره کاربرد دارند. آنها معمولاً درقطر ها و طول‌ های مختلفی تولید می ‌شوند و قبل از نصب، به طول مورد نیاز ساخته می شوند و با استفاده از روش ‌های اتصال مختلف، به یک دیگر وصل می‌ شوند، در ساخت لوله بتنی استاندارد در هر متر مکعب بتن، حدوداً 300 تا 400 کیلوگرم سیمان، 600 تا 800 کیلوگرم ماسه، 900 تا 1200 کیلوگرم سنگدانه و 150 تا 200 لیتر آب استفاده می ‌شود، وزن لوله بتنی وابسته به ضخامت دیواره لوله، طول، چگالی لوله و همچنین میزان فلز به کار رفته در داخل لوله می باشد. برای محاسبه وزن لوله بتنی، ابتدا باید حجم لوله و چگالی بتن را محاسبه کنیم و میزان فلز به کار رفته شده را به آن اضافه نماییم ، چگالی بتن استاندارد یک عدد ثابت است و حجم لوله بتنی با استفاده از فرمول قابل محاسبه است.

لوله-بتنی-سایز-بزرگ

قیمت لوله بتنی

همانطور که در قسمت های قبل گفته شده است لوله بتنی با عوامل مختلفی ساخته میشود و این عوامل می توانند بر قیمت لوله بتی تاثیر گذار باشند، قیمت لوله‌های بتنی به چندین عامل بستگی دارد و ما در ادامه به شرح مفصلی از این موارد می پردازیم، همچنین برای به دست آوردن قیمت لوله بتنی میتوانید با کارشناسان شرکت دپوت تانک تماس بگیرید تا از قیمت به روز لوله بتنی اگاه شوید:

 

1) اندازه و قطر لوله: قطر و طول لوله بتنی تعیین کننده اصلی قیمت لوله بتنی است. طبیعتا لوله‌ های بزرگتر و بلند تر قیمت بیشتری خواهند داشت.

2) مقاومت بتن: مقاومت بتن مورد استفاده در تولید لوله بتنی نیز بر قیمت آن تأثیر می ‌گذارد. ساختن بتن با تراکم و مقاومت بالاتر هزینه بیشتری دارد.

3) شرایط تحویل: شرایط تحویل لوله بتنی نیز بر قیمت آن تأثیر می‌ گذارد. اگر لوله بتنی به صورت فوری تحویل داده شود، هزینه بیشتری دارد.

4) تعداد سفارش: تعداد لوله‌ های بتنی سفارشی که می ‌خواهید، نیز بر قیمت آنها تأثیر می ‌گذارد. در صورت سفارش در تیراژ بالا، به دلیل کمتر شدن هزینه های جانبی تولید، از قیمت نهایی لوله بتنی نیز کاسته خواهد شد.

 

شرکت‌ های تولید کننده لوله بتنی، قیمت ‌های متفاوتی دارند و ممکن است بر اساس کیفیت و تکنولوژی تولید لوله بتنی در مجموعه خود، قیمت‌های متفاوتی داشته باشند، با توجه به این عوامل، قیمت لوله بتنی می ‌تواند در بازه های مختلفی قرار بگیرد. به عنوان مثال، برای لوله بتنی با قطر 40 سانتیمتر و طول 2 متر، قیمت حدود 800 هزار تومان تا 1.200 هزار تومان می باشد. اما برای لوله ‌های بزرگتر و بلندتر، هزینه بیشتری باید پرداخت شود، لازم به ذکر است که قیمت لوله بتنی در سراسر جهان ممکن است متفاوت باشد و بسته به شرایط محلی، ممکن است تفاوت داشته باشد.

چرا باید از لوله بتنی استفاده کنیم

از لوله ‌های بتنی در پروژه‌ های مختلف، از جمله ساختمان‌ سازی، جاده‌ سازی، پل‌ سازی، تصفیه ‌خانه آب و فاضلاب و غیره، به دلیل مزایای زیر می توان استفاده کرد:

 

1) مقاومت بالا: لوله‌ های بتنی به دلیل مقاومت بالایی که دارند، می‌ توانند فشار و وزن بالایی را تحمل کنند و به عنوان یک سازه محافظ، پوشش مناسبی را برای عبور لوله ها و کابل های تاسیساتی دارند.

2) مقاومت در برابر شرایط جوی: لوله‌ های بتنی به دلیل وزن زیاد می ‌توانند در برابر شرایط جوی سخت و نا مساعد مانند باران، وزش باد، سرما و گرما دارند، می ‌توانند دوام بیاورند و کارایی مناسبی داشته باشند.

3) طول عمر بالا: لوله ‌های بتنی دارای عمر طولانی مدت هستند و از خوردگی و خشک شدن جلو گیری می ‌کنند، بنابر این نیاز به تعمیر و نگهداری کمتری دارند.

4) قابلیت نصب و اتصال آسان: لوله ‌های بتنی به دلیل شکل لوله‌ ای که دارند، قابلیت نصب و اتصال آسانی دارند و می ‌توانند به راحتی به یکدیگر و حتی به سازه ‌های دیگر متصل شوند.

 

استقبال مردم از لوله ‌های بتنی، به دلیل مزایای فوق و همچنین هزینه نسبتاً کمتر نسبت به انواع لوله های دیگر مانند لوله‌ های فلزی، بوده و در بسیاری از پروژه‌ های عمرانی و صنعتی به دلیل قابلیت ‌های فوق الذکر و نیز قیمت کمتر، مورد استفاده قرار می ‌گیرند.

 

انواع روش های تولید لوله بتنی

لوله‌ بتنی به صورت معمول با استفاده از روش تزریق بتن ساخته می ‌شوند. در این روش، بتن با استفاده از یک ماشین تزریق به داخل قالب تزریق می ‌شوند. قالب‌ های لوله ‌های بتنی معمولاً از فلز، پلاستیک یا چوب ساخته می شوند که دارای شکل استوانه ‌ای و در اندازه ‌ها و طول ‌های مختلف هستند، روش تولید لوله بتنی عموماً شامل مراحل زیر است:

 

1) آماده ‌سازی قالب: قالب لوله بتنی باید در طول و قطر دقیقی که لوله نهایی باید داشته باشد، ساخته شود، قالب به صورت استوانه ‌ای با دیواره‌ های صاف و بدون خط و خش باید ساخته شود ونباید هیچگونه ترک و شکستگی داشته باشد تا در نهایت لوله صاف و یک دستی ساخته شود.

2) قرار دادن میلگرد داخل بتن: برای تقویت لوله بتنی، میلگرد های فولادی درون قالب قرار داده می ‌شوند. این میلگرد ها در طول لوله و به صورت مارپیچی قرار می گیرند، یکی از عوامل تاثیر گذار در مقاومت لوله بتنی مقدار فلز به کار رفته درون بافت لوله می باشد.

3) تزریق بتن: بعد از آماده‌سازی قالب و قرار دادن تسمه‌های فولادی، بتن با استفاده از یک ماشین تزریق بتن، به داخل قالب تزریق می‌شود. بتن باید به طور یکنواخت در کل قالب تزریق شود تا لوله بتنی بدون نقص تولید شود.

4) مراحل پرس و تثبیت بتن: پس از تزریق بتن، لوله بتنی به صورت پله‌ای بالا می‌رود و در این مرحله، بتن به صورت یک نواخت در اطراف میلگرد های فولادی فشرده می ‌شود تا به قدر کافی تثبیت شود، به این عمل ویبراتور نیز گفته می شود.

5) خشک شدن و خارج کردن لوله: بعد از تثبیت بتن، لوله بتنی به مدت چند روز باید خشک شود. پس از خشک شدن، قالب لوله بتنی باز می‌ شود و لوله بتنی خارج می ‌شود. در مدت زمان خشک شدن بتن باید میزان کم شدن رطوبت به صورت کنترل شده باشد تا کیفت بتن کم نشود.

 

انبار-لوله-بتنی
امتیاز شما به این مطلب :
امتیاز شما
ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

محصولات مرتبط
تماس با ما